Het park

Inmiddels spelen wij al heel wat jaartjes op het tennispark De Geusselt, binnenkort verbonden aan de nieuwe groene loper van Maastricht. Ons park heeft 10 smashcourt banen, waarvan er 9 verlicht zijn. Daarnaast hopen we z.s.m. over padelbanen te beschikken. Daarnaast heeft MLTC Ready het clubhuis in eigen beheer, en draaien wij elke woensdagavond en tijdens onze eigen toernooien zelf bardiensten, wat het mogelijk maakt om leuke avonden en feestjes te organiseren.
Klik hier voor de locatie van ons Tennispark op Google Maps.

Trainingen

Gedurende het jaar bieden wij 4 trainingsperiodes aan van elk 7 weken. De dagen dat er getraind wordt zijn maandag en dinsdag. De trainingsgroepen worden op niveau ingedeeld, waarbij de hoogste groepen voornamelijk op maandag trainen. De trainingen worden gegeven door een vaste trainer op tennispark De Geusselt, en vinden altijd plaats in de avond vanaf een uur of 17:00.

Toss

Elke woensdagavond (met uitzondering van woensdagen waarop andere tennis-activiteiten gepland zijn) hebben we een toss-avond vanaf 19:00 waarop elk lid welkom is om een balletje te komen slaan. Op deze avond worden voornamelijk dubbels gespeeld, waarbij leden random aan elkaar gekoppeld worden. Om het halfuur/drie kwartier worden er weer random nieuwe koppels gemaakt, waardoor je ook veel mensen leert kennen!

Toss-Borrels
Daarnaast hebben we elke laatste woensdagavond van de maand organiseren we sinds dit jaar een Toss-Borrel. Op deze avond kan er, zoals elke toss-avond, getennist worden! Daarnaast kun je tussen 19:00 en 01:00 ook komen borrelen! De bierpongtafels staan elke Toss-Borrel klaar, net zoals de vele andere (drank-)spellen, pitchers bier en shotjes. Voor dé gezelligste avonden op tennispark De Geusselt moet je vooral deze avond komen!

Toernooien

Woensdagavond
3 keer per jaar wordt er op woensdagavond in plaats van een toss-avond een klein toernooi georganiseerd. Deze wordt verzorgd door een commissie en zal voornamelijk uit tennissen bestaan.

Stennis/Ready-mix
2 keer per jaar organiseren we samen met M.L.T.C. Ready, de tennisclub waar wij gebruik maken van de banen, een mix-toernooi. Deze wordt meestal op woensdag georganiseerd in plaats van de normale toss-avond. Dit is een gezellige avond, waarop leden van Ready en Stennis aan elkaar gekoppeld worden en een paar leuke wedstrijdjes spelen.

Clubkampioenschappen
Dit interne toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door en voor de leden, waarbij ze onderling uitmaken wie het beste van de vereniging is, zowel in de single als in de dubbel. Gedurende de week zullen er verschillende activiteiten en feesten plaatsvinden.

Bolsius Stennis Open

Frankrijk heeft Roland Garros, Engeland heeft Wimbledon, Australië heeft Australian Open en De Verenigde Staten heeft Donald Trump, maar wij hebben hét Bolsius Stennis Open. Dit is een van de grotere tennis toernooien van Maastricht, met veel leuke activiteiten die elk jaar in een ander thema georganiseerd worden. Komend jaar hebben we voor het eerst de 2-categorie erbij, en zullen o.a. de kroegentocht, cantus en een groot eindfeest op het programma staan, net als vele andere activiteiten met als thema: het Oktoberfest. Het toernooi wordt elk jaar in de laatste week van september georganiseerd, en wil je dan ook niet missen!
Klik hier voor meer informatie!

https://www.facebook.com/stennis.open

Externe toernooien

Elk jaar gaan we met M.S.T.V. Stennis de zomertoernooien van onze zusjes Fellenoord (Eindhoven), Veracket (Groningen) en Chip & Charge (Amsterdam) bezoeken. Ook gaan we dit jaar weer naar Qravel (Leiden). Daarnaast is Stennis ook aanwezig op andere externe toernooien door het jaar heen. Deze toernooien zijn een van de leukste dingen die je als lid van Stennis kunt meemaken, met op elk toernooi verschillende activiteiten, nieuwe mensen die je ontmoet en natuurlijk tennis!

Competitie

Voorjaarscompetitie
Elk voorjaar doet M.S.T.V. Stennis met een groot aantal teams mee aan een van de grootste competities ter wereld, georganiseerd door de KNLTB. Leden kunnen zich inschrijven voor zowel de zaterdag als de zondag, en de competitie zal 7 weken duren. Kijk voor meer informatie over deze competitie en de exacte data op de website van de KNLTB.

Najaarscompetitie
Elk najaar doet M.S.T.V. Stennis ook mee met de najaarscompetitie. Uiteraard wordt er in elke poule gestreden om het kampioenschap, maar deze competitie is bovenal heel gezellig. In het najaar schrijven wij op zowel de vrijdag, zaterdag als zondag teams in. Meer informatie over deze competitie en de exacte data zijn te vinden op de website van de KNLTB.

Interne winter competitie (IWC)
Twee keer per jaar organiseren we een interne wintercompetitie. Deze competitie duurt 3 woensdagavonden, waarna uit elke poule een winnaar wordt uitgeroepen. Tussendoor is iedereen lekker aan het borrelen in ons clubhuis op tennispark De Geusselt.

Interne Competitie (Scala)
Dit jaar zijn we begonnen met een nieuwe interne competitie, die onze laddercompetitie vervangt. Deze wordt georganiseerd via een app, waarbij je wordt ingedeeld in een poule met 4 of 5 man. Je speelt dan gedurende 8 weken ongeveer 1 wedstrijdje per 2 weken die je zelf kunt inplannen.